Microsoft ще проведе събитие през януари следващата година, за да покаже най-новите функции на Windows 10, информира The ​​Verge. Въпреки че в самото начало на януари традиционно се провежда Consumer Electronics Show (CES), Редмъндският гигант очевидно планира самостоятелно събитие по-късно през месеца, за да покаже новата операционна система, далеч от пределите на оживеното търговско изложение. Някои от аспектите на Windows 10 бяха подробно описани по-рано тази година, но следващият месец очевидно ще видим „нещо повече“.

Може би Microsoft ще хвърли повече светлина върху плановете си за смартфони и таблети, а вероятно ще чуем и подробности за Xbox One актуализация. От The Verge казват, че Microsoft трябва да обяви официално датата на събитието преди края на годината.

Междувременно стана ясно, че в последното поколение на настолната ОС на Microsoft ще се поддържа аудио форматът FLAC по подразбиране в Windows Media Player. А наскоро Microsoft също така разкри, че ще има поддръжка и на .MKV файлове по подразбиране в Windows 10.

 

Прочетете още: Windows 10 няма да бъде версия 6.4

Тагове: