E3, Electronic Entertainment Expo, коeто започва на 12 юни, със сигурност ще предложи интересни новини. Според източници на The Verge и Kotaku Microsoft се готви да представи две нови Xbox устройства.

Едно от тях ще работи като Chromecast на Google, т.е. това ще е стрийминг устройство, с което ще може да се изпраща мултимедийно съдържание към телевизор. Второто ще дава достъп до универсални приложения и игри от Windows Store и ще осигурява стриймване на игри от основна Xbox One конзола към телевизор. Потребителите ще могат да осъществяват достъп и до тв услуги като Netflix, Hulu, Amazon и други. Този доклад е базиран най-вече на информация от изпълнителния редактор на Petri Брад Самс, който миналата година направи правилна прогноза за съществуване елитния Xbox контролер.

От Kotaku твърдят, че Microsoft ще представи две нови Xbox конзоли. Една от тях ще е по-евтина и по-малка с 2 TB твърд диск, която ще се появи по-късно през 2016 г. Втората конзола е с кодово име "Скорпион" и ще се появи през 2017 г. Тя ще има по-мощен графичен процесор и ще поддържа работа с очилата за виртуална реалност Oculus Rift.

Новите конзоли са част от по-голяма инициатива на Microsoft, известна като Project Helix, с която трябва да се сближат Xbox и Windows, казват от Kotaku. Нито Microsoft, нито Oculus са потвърдили информацията, но и не са я отрекли.

 

Източник: The Verge


Прочетете и това: Ентусиаст подкара Windows 95 на ХВОХ One

Тагове: