На колко години съм аз? На колко години сте вие? Това можете да разберете сами от забавния проект на Microsoft. От софтуерния гигант са създали ужасно мощна машина, която ще определи вашата възраст, използвайки алгоритми.

Трябва да посетите How-Old.Net, да прикачите ваша снимка и веднага ще получите отговор за възрастта ви или тази на други хора, присъстващи на снимката. Дали алгоритмите работят точно и показват вярно възрастта ви? Ами… не! Моята възраст, както може да видите на снимката горе, беше определена на 36-годишен, което се разминава с шест години от истината. При някои хора разликата е доста по-голяма.

Но защо Microsoft са създали този сайт? От компанията казват, че целта е да "получат прозрения в реално време" относно данните за пола и възрастта на хората. Това всъщност е забавна „игра“, с която ще се забавлявате с приятелите си и цялото семейство. Можете да качите безброй снимки на вашите приятели, семейство, знаменитости и митологични същества и да видите каква възраст ще получат от How-Old.Net. Забравете Minesweeper или Solitaire!

 

Прочетете още: Microsoft спира Lync, но представи бизнес версията на Skype