Младен Маркоски е новият главен директор „Финанси“ в Мтел, като ще поеме поста от Милан Залетел. Маркоски е вече член и на Управителния съвет на компанията.

„За мен е удоволствие да приветствам Младен Маркоски в нашия екип“, каза Александър Димитров, изпълнителен директор на Мтел.

Маркоски е завършил Факултета по икономика в университета „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие, притежава магистърска степен по бизнес администрация от Cotrugli Business School.

До скоро Младен Маркоски беше директор „Контролинг“ на клъстера „Хърватска и Македония“ в Telekom Austria Group, където отговаряше за бизнес планирането и рипортинга на операторите Vipnet и One.vip. Той е започнал кариерата си като одитор в KPMG Македония. В телекомуникационния бизнес е от 2002 година, когато става част от финансовия екип на T-Mobile Македония. През 2007 година се включва в екипа, създал Vip Operator в Македония (сега One.vip) като част от Telekom Austria Group и до 2014 година ръководи финансовия отдел на компанията. След обявяването на сделката за закупуването на blizoo Македония от TAG до 2015 година Младен е главен директор „Финанси“, вицепрезидент и член на Управителния съвет на новопридобитата компания. В тази си роля Младен е отговарял за цялостното финансово представяне на blizoo Македония.

„Убеден съм, че неговият богат международен опит, дългогодишната му практика в Telekom Austria Group и задълбочените му познания в сферата на финансите ще бъдат изключително ценни за нас. Освен това той идва от съседна Македония, познава страната ни и това според мен ще направи адаптацията му тук по-лесна", добавя в приветствието си Александър Димитров.

Виж още: Мтел с нова оферта за бърз интернет у дома

Тагове: