Sony направи поредната крачка в трансформирането на Sony Mobile от независимо звено в част от главната компания. Най-напред миналата есен шведското подразделение на Sony Mobile бе затворено, след като преди това от цялата Sony Mobile бяха уволнени над 200 души. Сега гигантът затвори и основния домейн Sony Mobile.com. Ако посетите сайта сега, директно ще бъдете пренасочени към Sony.соm.

Всичката информация за смартфоните Xperia е все още там, но те вече споделят виртуалните щандове заедно с друга потребителска електроника на Sony, като телевизори, фотоапарати, плейъри и др. Припомняме, че наскоро Sony премести и своя официален блог Sony Mobile Blog към новия домейн MyNewsDesk.com, чието название дори не споменава думата Sony.

Мобилният сайт на Sony е част от историята на бранша и бе създаден под името Sony Ericsson.com. В началото на 2012 г. Sony изкупи дела на Ericsson от 50/50 партньорството в мобилния бизнес и прехвърли стария сайт към новия Sony Mobile.com.

Важно е да подчертаем, че новината не е задължително негативна за мобилния бизнес на Sony. Говорим за преструктуриране, от което очевидно има нужда и чиито плодове ще берем още с излизането на обещаващия флагман Xperia 1 II. 

Виж още: Май изтече злодеят (и актьорът), който ще замени Танос в Marvel вселената

Тагове: