Sony се бори да бъде свалена цената на предстоящата конзола  PlayStation 5, научаваме нов доклад на Bloomberg. Според въпросния производствените разходи на конзолатра са около $450. Числото е базирано на оценката на IHS Markit. Последните посичиха $381 за PS4, които се продаваше за $ 399 след пускането му през 2013 г.

Освен ако от Sony не са готови да продават PS5 на загуба, оценката от $450 ще направи новата конзола значително по-скъпа от текущата PS4 Pro, която можем да намерим и за $ 299 (при стандартна цена от 400 долара/евро). Случвало се е и преди конзолите да бъдат продавани на загуба, но Sony проектира PS4 с идеята да бъде печеливш от самото начало, след като загуби милиарди след амбициозното пускане на PS3.

Компанията вече потвърди, че PS5 ще специален носител за съхванение на данни, който е и доста скъп. Охлаждането на конзолата също ще бъде на адски високо ниво и ще струва няколко долара на бройка спрямо цена от под долар при PS4 и PS4 Pro. Количеството съхранение, което компанията планира да включи в PS5, ще има голямо влияние върху цената на устройството като цяло. Добавяйки и следващо поколение AMD GPU с хардуерна поддръжка Ray tracing и вероятно доста повече RAM, няма да е изненадващо да видим PS5 да се предлага на по-висока цена на пазара от предшественика си.

Виж още: COVID-19: паниката не е опция, спокойствието - също

Тагове: