Макар че на западните геймъри името Crossfire може би не говори много, тактическият шутър за мобилни устройства е изключително популярен в Южна Корея и Китай. Той е наличен повече от 10 години, за който период приходите от играта надхвърлят 10 милиарда долара. Към момента Crossfire има повече от 600 милиона регистрирани играчи и ако смятате, че това дава добра основа на играта да се превърне във филм, не грешите.

Продуцентът Нийл Мориц, известен с работата си по филми като Fast and Furious и Preacher, развива идеята за филм по Crossfire от 2015 г. Сега тя получава зелена светлина от Sony, като партньори по проекта ще бъдат китайският мултимедиен гигант Tencent и южнокорейската компания Smilegate.

Друга причина да се запознаете с Crossfire е това, че по-късно тази година шутърът ще излезе за конзоли. По време на Е3 2019 Microsoft разкри, че Crossfire ще дебютира най-напред на Xbox One. Макар портът все още да няма точна дата на излизане, знаем още, че финландското студио Remedy (Alan Wake, Control) дори работи по отделна сингъл плейър кампания за конзолния порт на Crossfire.       

Виж още: Новата Need for Speed обратно в ръцете на майсторите на жанра