Напоследък свързваме Motorola с едно – преминаването й в редиците на Lenovo. Производителят на телефони, който все още се намира в редиците на Google, заяви, че ще създаде умен часовник, който „ще разреши всички проблеми за потребителите“, които са изпитвали от досегашните модели. Компанията се отнася към своя продукт като към „бижу“, което се очаква да направи своята премиера след няколко месеца. Информацията бе оповестена от Рик Остерло, вицепрезидент на продуктовия отдел в Motorola. „В момента няма умен часовник, който потребителите наистина искат да носят, тъй като са доста грозни“, обяснява той.

 

Явно е, че нито една компания, която има нещо общо с мобилните технологии, не иска да пропусне сериозно развиващия се сегмент на умните аксесоари. Това, което ни кара да мислим, че Motorola може да предложи нещо по-интересно, е Moto X. В този телефон видяхме интересната функция за гласов контрол, която се стартира без нуждата потребителят да докосва апарата.

Междувременно стана ясно, че компанията ще разшири пазарите, за които се предлага възможност за персонализиране на флагмана Moto X. Очаква се тази възможност да е достъпна в Европа и Мексико през втората половина на тази година.

Знаете ли, че ще има нова версия на Moto X през 2014г.