Олекотената версия на Android, която ползва Motorola, предполага по-бързи софтуерни ъпдейти, но компанията успя да изненада всички, като едва сега пусна Android 10 за своя модел Moto One Macro – три години след премиерата му.

Телефонът първоначално бе обявени през октомври 2018 г. и дойде с Android 9. Имайки предвид, че Motorola предлага само един Android ъпдейт за своите бюджетни апарати, знаехме, че той ще бъде ъпдейтнат само до Android 10. Но дори по разтегливите стандарти на компанията този ъпдейт идва невероятно късно – само няколко седмици преди появата на бета-версията на новия Android 12.

За ъпдейта съобщават потребители в Бразилия и Индия, което означава, че скоро можем да го очакваме в други региони. Неговият размер е 1.4 GB и той идва с пача за сигурността на Android от ноември 2020 г.

Ако пък разполагате с Moto G Pro, добрата новина е, че той започва да получава ъпдейт до Android 11. Той е с размер 1.1 GB и включва Android 11 новости като Chat Bubble и нов интерфейс за мултимедия, както и пач по сигурността от януари 2021 г.


Снимка: shutterstock

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

Тагове: