Нов ъпдейт ще добави към телефоните на Goоgle - Pixel функция, която позволява по-интуитивна работа с интерфейса. Тя се нарича Double-Tap и най-напред бе показана в предварителна версия на Android 11, но бе премахната от окончателната ревизия. Според последните развития обаче Double-tap ще направи своя официален дебют с Android 12, който най-напред ще дойде за семейството Pixel.

По същество жестът може да бъде програмиран, за да изпълнява различни неща, като това да активира Google Assistant, да прави скрийншотове, да почва или паузира видео или музика, да отваря панела с известия или използваните наскоро приложения. Оказва се, че ранната версия на Double-tap в Android 11 е била прекалено чувствителна на допир, но този път потребителите могат да настроят телефона така, че да реагира на всякакви почуквания.   

iOS потребителите имат подобна функция в 14-ата версия на операционната система.

Друга нова функция, която ще донесе Android 12, е App Pairs, която позволява да стартирате две приложения едновременно. Тази функция бе налична за телефони на Samsung и LG от известно време, но Android 12 ще я направи широкодостъпна. Оттук насетне производителите трябва да се възползват от нея, като създадат пригодени за съвместна употреба приложения.

Google все още не е обявил предварителната версия на Android 12, но имайки предвид, че за Android 11 тя се появи през февруари 2020 г., бетата на Android 12 вероятно вече е близо.

Снимка: Tom's Guide

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото

 

Тагове: