Facebook за iOS се сдоби с нова музикална функция, наречена Music Stories. Тя ще позволи на потребителите да прослушват песни (в рамките на 30 секунди), да споделят албуми от Spotify и Apple Music, но и да ги закупуват от iTunes.

Music Stories взема споделените в социалната мрежа песни от Spotify и Apple Music и ги преопакова в нов Facebook аудио плейър, позволяващ на потребителите да чуят песните и албумите, без да се налага да напускат приложението. Интересното е, че не е нужно да имате инсталиран Spotify или Apple Music на вашия телефон или да сте абонат на някоя от стрийминг услугите. Потребителите могат да запазват песни в своите музикални колекции или да ги купуват от iTunes. Ако искате да споделяте музика от друга стрийминг услуга, Facebook казва, че Music Stories ще поддържа още такива в близко бъдеще.

Това е първата голяма стъпка на Facebook в музиката, след като тя стартира дълбока интеграция със Spotify през 2011 г. Сега Facebook се превръща в единно място за научаване на новини, гледане на видео и слушане на музика. Близо 900 милиона души използват Facebook на мобилни устройства всеки ден и е малко вероятно амбициите на Facebook с музиката да се ограничат единствено до прослушване на кратки откъси от песни. Всъщнот няма ясна индикация защо Facebook не позволява стриймване на цели песни от Spotify или Apple Music, но очакваме скоро това да се промени.

 

Прочетете още: YouTube за Android с актуализация, позволяваща гледане на VR видеоклипове с Google Cardboard

Тагове: