Microsoft официално обяви, че над 1000 приложения за Android вече са достъпни в операционната система Windows 11 чрез Amazon Appstore Preview.

Компанията беше потвърдила по-рано, че актуализацията на Windows 11 ще предостави поддръжка на приложения за Android на крайните потребители. В първоначалната тестова фаза това се отнасяше за много ограничен избор от приложения, но сега Microsoft заявява, че вече са налични над 1000 приложения за изпробване на вашия настолен компютър или лаптоп с най-новата версия на операционната система:

"Windows винаги е давал възможност да работите и играете по своя начин. И това, което прави Windows - ами Windows е разнообразието от налични приложения, които ви позволяват да правите точно това. От пускането на Windows 11, Microsoft Store привлече все повече създатели и потребители по целия свят; днес добавяме още над 1000 приложения и игри в партньорство с Amazon Appstore."

Изглежда, че засега това може да е ограничено до потребителите в САЩ, тъй като тази публикация в блога показва, че: 

"Потребителите на Windows 11 в САЩ могат да получат достъп до Amazon Appstore Preview в Microsoft Store и популярни приложения като Audible, Kindle, Subway Surfers, Lords Mobile, Khan Academy Kids и много други".

Естествено, ще трябва да използвате Windows 11 и след това да се присъедините към програмата за предварителен преглед, за да получите достъп до по-широката функционалност на приложението за Android:

"За да започнете с визуализацията, отворете и актуализирайте Microsoft Store (щракнете върху Получаване на актуализации в Microsoft Store > Библиотека) – потърсете любимите си заглавия или разгледайте новата ни подбрана колекция от мобилни приложения и игри; когато намерите това, което търсите, изтеглете го чрез Amazon Appstore".

Microsoft споделя, че приложения за Android "се чувстват като част от Windows, интегрирана естествено с Windows" и ще са съвместими със страхотните функции за управление на прозорци Snap.

Снимка: Microsoft

Виж още: Внимавайте, фалшив update за Windows може да зарази компютъра ви

 

Тагове: