Известният бенчмарк AnTuTu публикува обширно проучване за представянето на водещите чипсети в Android смартфоните. Визуализацията представлява една устремена нагоре ракета и според AnTuTu колкото по-близо до нея е даден чип, толкова по-бърз е той. В момента очаквано най-близо до ракетата е Snapdragon 865.

Разстоянието между отделните процесори представя относителната разлика в представянето им, като то в момента показва сериозна разлика между 865 и Exynos 990. Междувременно чипсетът Dimensity 1000+ на MediaTek пък се доближава доста близо до по-скъпите си конкуренти.

Имайте предвид, че резултатите тук не са изчислени на база на обичайните класации на AnTuTu, защото там влизат фактори като честота на опресняване на екрана и бързина на сториджа – все неща, които могат да варират значително между телефони с еднакъв чипсет.

Вместо това са взети предвид само бързината на процесора и графичният чип, защото те се считат за най-точните показатели за истинската сила на чипсета. За да бъдат резултатите максимално точни, в тях влизат резултатите от всички телефони, използващи даден процесор. Освен това чипсети на Apple не са включени в класацията, защото вероятно те щяха да окупират върха, особено в таблетните си версии.

Виж още: Новият Snapdragon 768G превръща 5G в достъпна екстра

 

Тагове: