Amazon проведе обичайното есенно събитие за представяне на нови продукти в четвъртък, където представи големи актуализации в своите продуктови линии Echo, Alexa, Fire TV и Ring. Гигантът също така разкри своята дългоочаквана облачна услуга за стрийминг на игри, Luna, която ще бъде достъпна на всички платформи.

Взети заедно, анонсите представляват преработка и разширяване на най-популярните хардуерни и софтуерни продукти на Amazon.

Luna, новата услуга за игри в облака на Amazon

В четвъртък Amazon разкри Luna, отбелязвайки дългоочакваното си влизане в облачното пространство за гейминг. Услугата ще бъде достъпна за iOS, Android, Mac, Windows и Fire TV.

Luna ще обхваща множество канали, пълни с игри, включително канал на Ubisoft и канал Luna Plus, като последният е достъпен за 5.99 долара на месец по време на ранния период на достъп. Amazon също така разработва свой собствен контролер за Luna, който се свързва с облака, а не с вашето устройство, което според компанията трябва да предотврати проблеми с лага и сдвояването.

Напълно преработена серия Echo

Компанията представи изцяло преработената гама Echo, която се отличава с еднаква сферична естетика в основните си устройства Echo и Echo Dot.

Новият Echo също ще наследи някои функции от по-скъпия Echo Plus като вградения му център за интелигентен дом. Новото Echo ще започне на цена от 100 долара, докато преработената Dot започва от 50 долара, а Dot с дисплей с цифров часовник започва от 60 долара.

Нови устройства Ring за колата, включително автомобилна камера, която може да записва срещите ви с полицията

Amazon също така обяви Ring Car Cam за 200 долара, охранителна камера за пътя, която може да следи колата ви, независимо дали е паркирана или в движение.

Камерата се предлага с функция, която и позволява да записва взаимодействие с полицията и да алармира определени контакти, след като потребителят каже „Алекса, спират ме“. Устройството може също така да наблюдава колата ви, докато е паркирана, за да провери за опити за взлом или друга необичайна дейност.

Новият мини дрон Ring, който може да лети из дома, за да го държи под око, когато сте далеч

Камерата Ring Always Home Cam е създадена така, че да прави това, което подсказва името ѝ: да се чувствате така, сякаш сте винаги вкъщи, като следите дома си, докато сте далеч.

Always Home Cam е по същество малък безпилотен дрон, който може автономно да лети в дома ви, което му позволява да наблюдава множество области. Потребителите трябва да зададат предварително определен път, който Always Home Cam да следва. Така че ако искате например да проверите дали сте оставили печката включена, ще трябва да създадете пътека към кухнята.

Устройството седи на станция за зареждане, която блокира камерата му, когато не се използва.

Echo Show с екран

Amazon също освежава Echo Show с нов 10-инчов модел, който има въртящ се екран и може да ви следва.

Когато сте във видеоразговор например, Echo Show може да се движи, така че неговата 13-мегапикселова камера да ви държи в кадър.

Новата джаджа струва 250 долара и ще се доставя по-късно тази година.

Нови Fire TV устройства

Amazon също представи Fire TV Stick за 40 долара, който според гиганта трябва да получи 50% увеличение на скоростта в сравнение с предшествениците си, както и по-евтин модел за 30 долара, наречен Fire TV Stick Lite.

Не само хардуерът получава актуализация. Amazon също предлага по-персонализирано софтуерно изживяване за Fire TV, което трябва да улесни намирането на съдържание и предлага нови функции на Alexa.

Снимка: Amazon

Виж още: Nikola хвърли ръкавицата на Tesla с хибридния пикап Badger

Тагове: