Мина доста време, откакто чухме нещо за Nikola, другия автомобилен производител, кръстен на изобретателя на променливия ток. В понеделник обаче компанията представи концепция за нов електрически пикап, наречен Badger.

Nikola планира да предложи Badger и като чисто електрическо превозно средство, и като електрически хибрид с горивни клетки. Компанията твърди, че хибридният модел ще има максимален обхват от около 800 километра, докато моделът на батерия ще бъде ограничен до 500 километра. Nikola също така твърди, че пикапът ще може да тегли до 3.6 тона и да ускорява от 0 до 100 километра в час за приблизително 2.9 секунди. Тези възможности - ако Nikola успее да ги предостави - биха направили Badger най-вече сравним със Cyberruck на Tesla.

Един от основните проблеми обаче е наличието на водородни станции. В сравнение със станциите за зареждане на батерии в САЩ няма много места, където можете да зареждате автомобил с горивни клетки. Дори в щат като Калифорния те са малко и далеч извън големи градове като Сан Франциско и Лос Анджелис. За да реши проблема, Nikola споделя, че планира да изгради 700 станции за водородно пълнене. Компанията твърди, че има маркирани първите места, но няма да ги обяви през това тримесечие.

Що се отнася до пикапа, компанията казва, че ще представи Badger на предстоящото събитие Nikola World 2020 през септември, като в този момент ще започне да приема и ограничени резервации. Badger, ако се окаже, че е нещо повече от концепция, ще влезе в поле, което бързо се препълва. Отвъд очевидните конкуренти като Cybertruck, има превозни средства като предстоящия Hummer, Rivian R1T и евентуално електрически Ford F-150, за които Nikola ще трябва да се притеснява.

Виж още: Летящо такси с хора полита без пилот над Нова Зеландия