До този момент, ако изтриете файл в Android, независимо дали е направена снимка или любима песен, той изчезва завинаги. С Android 11 Google въвежда нова папка, която пази вашите файлове, в случай че ги изтриете, без да искате.

Когато използвате приложение, оптимизирано за Android 11, скоро ще имате възможност да използвате опцията Trash, вместо веднага да ги изтриете. Когато поставите нещо в кошчето, то ще стои там в продължение на 30 дни, преди да бъде изтрито автоматично завинаги.

Поставеният в кошчето файл остава скрит за телефона ви. Приложенията, поддържащи опцията, ще могат да ви показват изтритите наскоро файлове, в случай че искате да ги възстановите. Цялата функционалност прилича много на Recycle Bin при компютрите с Windows, но с тази разлика, че под Android нямате отделена папка-кошче, която да ви показва поставените в нея файлове. Възможно е с течение на времето файловите мениджъри за Android да започнат да предлага такава функция.

Новата опция вече е налична във версията на Android 11 за разработчици, като най-напред файловете са били пазени в продължение на 7 дни, докато сега този срок е 30 дни.  

Виж още: Ще остане ли Nokia PureView 9 единствена по рода си?

 

Тагове: