Облачните амбиции на Google със Stadia претърпяха труден старт главно заради ограниченията в наличността по държави и поддържани устройства. Сега Google предлага експериментална поддръжка за много повече смартфони, което означава, че стига вашият апарат да може да свали приложението Stadia, имате късмет. След като го инсталирате и пуснете, трябва да отворите раздела Experiments в настройките, където да отметнете опцията Play on this device. Google няма никакви конкретни изисквания за телефоните, така че все още не е съвсем ясно кои точно модели наистина ще се справят със Stadia.  

Ако обаче имате OnePlus телефон, цели осем от тази серия вече са официално поддържани от Google Stadia, започвайки с OnePlus 5 и стигайки до 8 Pro.

Друга готина нова функция в Google Stadia са виртуалните Touch контроли, които вече ви позволяват да играете без нуждата от отделен физически контролер. Тази функция може да активирате през новата опция Touch Gamepad в настройки. Google пуска опция и за самостоятелно управление на резолюцията, чрез която ръчно може да зададете резолюцията за Stadia на всяко устройство, което ползвате.  

За момента Google Stadia е налична в 14 държави, но интернет гигантът е категоричен, че възможно най-бързо ще разшири обхвата на услугата.

Виж още:" Игрите като професия": новото предаване на HiComm е вече онлайн (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play