От известно време се носят слухове за гъвкав телефон от Honor и нов теч подсказва, че апарат под името Honor Magic X може и да сбъдне тези мечти, а освен това да бъде тук още преди края на годината.

Според слух в китайската социална мрежа Weibo апаратът на Honor ще бъде създаден по подобие на Huawei Mate X2. Honor стартира именно като дъщерна марка на Huawei, така че изглежда логично двете компании все още да споделят някаква техническа информация. Имайки предвид, че Mate X2 е един от добрите модели гъвкави телефони, повечето потребители вероятно няма да бъдат разочаровани от новината.

Другата новост около телефона на Honor е, че компанията е уверена в неговия успех и възнамерява да го пусне съвсем скоро. Предполага се, че в разгънат вид дисплеят ще бъде около 8 инча, което съвпада с размера на Huawei Mate X2. От хардуерна гледна точка очакваме телефонът да използва Snapdragon 888 или Snapdragon 888+.

На този етап гъвкавите телефони не са нещо ново, но в средата на 2021 г. сякаш бе преломен момент за тях и те се превърнаха от нещо нишово в продукт за средния потребител. Ето защо не е изненада, че слухът твърди още, че Honor няма да спре дотук и подготвя втори гъвкав телефон с дизайн тип „капаче“, който да се конкурира със Samsung Galaxy Z Flip 3 и Motorola Razr.

Cнимка: Huawei

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно