В понеделник предстои да научим официално каква е причината за самозапалването на злощастния фаблет на Samsung за 2016 година – Galaxy Note 7. Сега, според нов доклад на The Wall Street Journal (WSJ) причината за самозапалването на Galaxy Note 7 в крайна сметка е в батерията.

Samsung използва два различни доставчика за батерии за Galaxy Note 7 - Samsung SDI и базираната в Хонконг Amperex Technology Ltd. При батериите на Samsung SDI Samsung е установила, че те не пасват правилно в рамките на телефона, защото са с неправилна големина - въпрос, който е причинил прегряването.

След като Samsung спря и изтегли телефоните с SDI батерии в тях, тя се обърна към Amperex Technology, за да повиши производството за резервните устройства. Но това повишено търсене е довело до производствени дефекти, които за пореден път са причинили прегряване на батериите.

Източниците на Wall Street Journal, които са пожелали анонимност, са казали, че не е имало достатъчно място за батерията, за да може, когато тя набъбне при нормална употреба, да се впише в устройството. Това е породило допълнително налягане и е довело до допир на положителните и отрицателните пластини в батерията, което от своя страна е довело до възпламеняване.

Въпреки логичните твърдения в този нов доклад ще трябва да подходим с доза скептизицъм поне докато Samsung не излезе с официалната си позиция по случая в понеделник.

 

Прочетете и това: LG G6 може би ще работи с Google Assistant или Amazon Alexa?