Според завършилото проучване на Samsung, свързано с прегряващия Galaxy Note 7, проблемът не идва от хардуера или от софтуера на телефона. Информацията идва от "човек, запознат с въпроса", а друг източник казва пред Ройтерс, че Samsung ще излезе с официално становище на 23 януари. За да успокоят потребителите, че това няма да се повтори с Galaxy S8 и други бъдещи модели на компанията, ръководителят на мобилното подразделение Ко Донг-Джи ще представи подробно как ще процедира Samsung.

Samsung дълго време не можеше да разбере какво причинява проблема, дори и след като възложи тази задача на стотици инженери. Това доведе до спекулации, че има проблеми с дизайна на хардуера или със софтуера. Дори се появиха теории, че цялостният дизайн е обречен от самото начало, тъй като Samsung е поставила твърде голяма батерия в прекалено тънко тяло.

От Ройтерс съобщават, че Samsung най-накрая е могла да възпроизведе самозапалванията по време на тестването, но не е открила причината нито в хардуера, нито в софтуера.

Ако не е хардуерът или софтуерът, остава само една причина – батерията. Но Samsung използва множество доставчици, така че ще е изненада, ако тя обяви това за официална причина за експлодиращия Galaxy Note 7. Каквото и да е обяснението на Samsung, то трябва да е достатъчно задоволително, тъй като се очаква от много хора – правителствени органи за безопасност, потребителски групи и най-важното - отново да си върне доверието на хората.

 

Прочетете и това: Новият Samsung Galaxy J7 (2017) се появи в бенчмарк тест