Netflix работи по нов детективски сериал, в който действието се развива 500 години напред в бъдещето. Сериалът е базиран на Altered Carbon ("Суперкомандос"), първия роман на британския писател на научна фантастика Ричард Морган, който комбинира киберпънк и криминале, а главно действащо лице е антигероят Такеши Ковач.

Действието се развива през XXVI век. Хората отдавна пътуват в Космоса и колонизират други планети. А технологиите са напреднали толкова много, че смъртта вече не е нищо повече от неудобство. Всеки човек е снабден с т.нар. колода, вградена в гръбначния му стълб, която е негово дигитализирано копие. Когато умре, спокойно може да бъде прехвърлен в друго тяло, наречено „ръкав“. Ако си достатъчно богат, можеш да си избереш тяло по поръчка - от различна раса и пол, - снабдено с хиляди джаджи, издръжливо на радиация, боен ръкав, ръкав за удоволствия и т.н. Ако не, могат да те „нахлузят“ в евтин синтетичен ръкав или просто да те пратят в хранилището и да забравят за теб.

Чрез тази технология човешкият живот се е удължил неимоверно много. Така е и с главния герой Такеши Ковач - емисар на ООН. Той живее повече от 150 години, изпълнени с битки. Емисарската служба е придобила митично значение за хората. Емисарите са психологически усъвършенствани воини, с допълнително стимулирана интуиция, преминали сурово обучение и изпращани в най-горещите и конфликтни точки.

Първите 10 епизода на първия сезон са по сценарий на Лаета Калогридис, която е написала сценария за „Злокобен остров“ (с Леонардо ди Каприо) и "Терминатор: Генезис".

Netflix има намерение да произведе допълнително 150 часа оригинално съдържание през 2016 г., достигайки 600 часа общо. През 2015 г. Netflix е произвела 450 часа оригинално съдържание. Altered Carbon има още две книги продължения и ако базираният на книгата сериал се хареса от публиката, то има изобилие от допълнителни материали за работа по втори и трети сезон.

 

Прочетете още: Netflix припомни, че скоро ще вдигне цената на абонаментите за всички 

Тагове: