Спецификациите на предстоящия Redmi K50S Pro изтекоха онлайн. Xiaomi вече пусна новата серия K50, така че знаем, че тя съществува и ще се захранва от Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC. Профил на неназован телефон Xiaomi за регистрация пред регулатор също беше забелязан наскоро, разкривайки камера със супер висока разделителна способност. Потвърждавайки всички спекулации, наблюдателният Йогеш Брар вече публикува пълните спецификации на Redmi K50S Pro в Twitter.

Ако течът е точен, новият флагман на Redmi се очертава да бъде доста мощен. Говори се, че ще получи 200 MP основна камера, първата за телефон на Xiaomi. Очаква се също така да включва други забележителни атрибути като 120 W бързо зареждане, 5000 mAh батерия и 120 Hz дисплей.

Очакваме 8 MP ултраширок шутър и 2 MP макро обектив да завършат настройката на задната камера. Твърди се, че 20 MP сензор ще се грижи за селфитата.

Освен това се смята, че K50S Pro предлага варианти с 8 GB и 12 GB RAM, комбинирани със 128 GB и 256 GB памет. Двойните високоговорители и сензорът за пръстови отпечатъци в дисплея завършват списъка с изтекли спецификации.

Серията Redmi K50S ще се присъедини към пуснатите по-рано телефони Redmi K50, K50 Pro и K50 Gaming. Първите два са флагмани на Mediatek и съдържат съответно чипове Dimensity 8100 и Dimensity 9000. Redmi K50 Gaming носеше Snapdragon 8 Gen 1 SoC, така че технически K50S и K50S Pro са неговите наследници с по-голяма батерия, надграден чипсет и основна камера с по-висока разделителна способност.

Засега серията Redmi K50S ще дебютира в Китай. Известно е обаче, че Xiaomi ребрандира устройства от тази линия и ги пуска на международно ниво под марката Poco. Например телефонът Redmi K50 Gaming беше пуснат в световен мащаб като Poco F4 GT. Тепърва предстои да видим телефоните K50 да се появяват на пазари, различни от Китай, но няма да е погрешно да предположим, че 200 MP Poco устройство може да се появи някъде в бъдеще. Просто ще трябва да изчакаме и да видим.


Снимка: Unsplash

Виж още: Каква е тайната на бързото зареждане?