LG Electronics (LG) печели 25 отличия от тазгодишното издание на наградите Red Dot, продължавайки успеха си в престижната програма за ежегодни признания в сферата на дизайна на продуктите. Сред впечатляващата колекция от награди за компанията са и три признания Best of the Best за LG пералня и сушилня с опция за надграждане, за новия телевизор LG lifestyle OLED TV, както и за LG DualUp Monitor Ergo.

Дуото на LG от пералня и сушилня предлага изключително качество на работата, минималистичен „плосък“ дизайн и дори може да бъде надграден така, че да отговори на индивидуалните и променливи нужди на всеки потребител.

Другият награден продукт в категория Best of the Best е новият LG lifestyle OLED TV - продукт, чието лансиране предстои през тази година. Като част от серията LG Lifestyle OLED TV този телевизор е истинска иновация, която предлага максимална гъвкавост, стилна пространствена интеграция и повече и по-лесни начини за работа.

Третият носител на приза Best of the Best в наградите на Red Dot тази година е LG DualUp Monitor Ergo, който е създаден, за да осигури превъзходно потребителско изживяване с по-голям ергономичен комфорт. Със съотношение на страните 16:18 и резолюция на екрана 2560 x 2880 мониторът може да се похвали с елегантен и практичен дизайн и подобрена свързаност. LG DualUp Monitor Ergo подобрява потребителския комфорт благодарение на регулируемата си LG Ergo стойка, която спестява пространство и се монтира сигурно върху повечето бюра и маси.

В допълнение пречиствателят за въздух LG PuriCare AeroTower заедно с LG tiiun получават признание в категорията Innovative Product. Част от останалите продукти на LG, отличени в тазгодишните награди, са дисплеят LG One:Quick Flex all-in-one, лаптоп LG UltraGearTM, LG OLED evo Gallery Edition и други OLED evo модели телевизори, всички от които са оценени за естетически издържания си дизайн с мисъл за потребителските нужди.

Наградите Red Dot са сред най-престижните състезания за продуктов дизайн, комуникационен дизайн и дизайнерски концепции, а отличителното Red Dot лого върху отличените продукти е всепризнат символ за гаранции в качеството. Тази година броят на всички продукти, кандидатствали за наградите, е около 7800.

“Щастливи сме, че толкова много от нашите иновативни решения са признати и тази година от Red Dot”, сподели Лий Чул-Бей, Старши вицепрезидент и изпълнителен ръководител на LG Electronics’ Life Innovation Design Center. “Дизайн, който носи най-доброто потребителско изживяване и най-високата естетическа стойност, е нещо, към което се стремим винаги в LG, и за нас то значи много, когато получим признание за усилията си и това признание идва от едни от най-престижните награди за дизайн в света.”

Снимки: LG

Тагове: