Първият сезон на сериала Mr.Robot, който спечели награда "Златен глобус", завърши с това, че главният герой Елиът се примири с факта, че има някои сериозни психични проблеми. Ясно е, че феновете очакват да видят как той се бори с вътрешните си демони в сезон 2, но там ще се случат някои големи обрати, обещава режисьорът Сам Есмаил.

"Ще има много повече предистория и нещата ще станат малко по-ясни - не 100 процента ясни, защото кое е му е забавното на това? Но малко по-ясни... Елиът ще се опитва да разбере какво означава това, че вижда Mr. Robot. Новите серии ще запълнят бланките от миналото и настоящето на този герой“, казва Сам Есмаил пред Entertainment Weekly.

На въпроса, дали феновете могат да очакват големи обрати в 10-те епизода на сезон 2, Есмаил казва: „Може би, ако бях човек на залаганията, бих казал, да..."

В друго интервю, за Esquire, Есмаил дава малко по-подробна картина над сюжета в сезон 2:

"Сега, когато сме наясно с неговите въпроси [психичното здраве], Елиът трябва да се справи с тях. Какво се случва след тази реализация? Какви са стъпките, които предприема, за да преговаря с него, да се съгласува с него, да се бори с него? Това е нещо, което ще наблюдавате  във втория сезон.

Също така в края на първия сезон ние си мислим, че мисията е завършена и че Evil Corp е пред унищожение, но в сцената между с WhiteRose и Филип Прайс виждаме намесата на по-големи сили в играта. Както винаги!" - добавя Есмаил.

Mr.Robot сезон 2 ше получи своята премиера през юни или юли 2016 г.

 

 

Прочетете и това: Защо всички говорят за Mr. Robot