В последния месец ставаме свидетели на интересни предложения от мобилните оператори, които със сигурност раздвижиха плановете си в последно време. Най-хубавото е, че операторите вече предоставят сериозен набор от национални минути, а прагът на максималната скорост на мобилния интернет също се покачва.

В началото на месеца Виваком и Мтел представиха последните си промоционални предложения. Малко по-късно се включиха и от Теленор. Явно това не е била последната дума от оператора, от който всички очакват много сериозно раздвижване. Подобно на останалите два, и Теленор представя пакети с големи отстъпки от месечните такси. В съобщение до медиите става ясно, че от утре ще е налична нова оферта, свързана с пакети Резерв Стандарт. Повече подробности можете да видите в приложената таблица, но ето какво е най-общото.

Клиентите могат да се възползват от новите условия до 31 март, а всички пакети се предлагат с отстъпка, която при най-големия достига до 70%. Налични са и бонус минути. Така пакетът, който днес се предлага за 99.99 лв., от утре може да бъде взет за 29.99 месечна такса. Срещу сумата получавате 2200 национални минути и 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост. В сумата влизат и още 1000 минути и 10 000 MB резерв. Те се предоставят еднократно за първоначалния срок на договора. Тяхната цел е да покрият евентуално надхвърляне на тези, които се предлагат стандартно в абонамента. Това важи и за мегабайтите на максимална скорост. При най-високия пакет е важно да се отбележи, че след края на „бързите мегабайти“ скоростта пада до 128 kbps, а не на 64, както е вече стандартно в много абонаменти. Отчитането става на всяка минута, а промоционалните условия важат при сключване на договор с продължителност 24 месеца. Ето и останалите пакети от новия Резерв.