Макар и да изглеждаше, че Samsung е създала доста последователна стратегия за именуване, в рамките на която имаме пускането на нови устройства годишно под имена като Galaxy A3, A5 и A7, южнокорейската компания в крайна сметка реши да промени нещата по-рано тази година с пускането на Galaxy А6 и А8. Все пак ако най-новата регистрирана търговска марка е нещо, от което можем да се ръководим, може би идва още една промяна в нейната стратегия.

Информацията идва от архива на европейското патентно ведомство и Samsung очевидно е поискала запазени марки за имената Galaxy A10, A30, A50, A70 и A90, което предполага, че повече няма да се използват едноцифрени стойности. Ако случаят е такъв, моделът с по-нисък клас вероятно ще се продава под името Galaxy A10, докато Galaxy A90 ще бъде запазено за най-скъпата оферта. Също така предполагаме, че Samsung има планове за най-малко пет нови модела Galaxy A през следващата година.

До този момент няма официална информация защо компанията може да актуализира отново стратегията си за именуване, но цялостното обединение при пускането през следващата година на флагманската серия Galaxy S10 изглежда е най-логичната причина. Много вероятно е следващите водещи модели Galaxy S ще приемат стратегия, подобна на тази, дефинирана от Huawei по-рано тази година, като предстоящите поколения ще бъдат наречени Galaxy S20, S30, S40 и т.н., вместо да използват очакваното досега именуване Galaxy S11, S12 и S13.

Тагове: