Планираната от Paramount нова трилогия от филми "Терминатор", която започна с появата на "Терминатор: Генезис" миналото лято, изглежа няма да се материализира.

На тази мисъл ни навежда изваждането на втория филм от програмата на филмовото студио. Първоначално появата на следващата лента от трилогията бе насрочена за 19 май 2017 г., но сега филмът е премахнат от календара и не му е насрочена нова дата.

Нещо повече, за въпросния 19 май Paramount вече е насрочил друг филм - Baywatch с Дуейн "Скалата" Джонсън.

"Терминатор: Генезис" не бе особено успешен от финансова гледна точка, след като при бюджет от над 150 милиона долара в Съединените щати лентата изкара само 89 милиона. Продукцията бе спасена донякъде от представянето си в останалата част на света, но като добавим и големите маркетингови разходи, проектът трудно може да се приеме за стабилно начало на нова трилогия.

Компанията Skydance, която съфинансира "Терминатор: Генезис", също обяви, че ще преосмисли подкрепата си за трилогията заради слабите продажби на билети.

Припомняме, че през 2019 г. - 35 години след появата на първия филм - правата върху "Терминатор" ще се върнат отново при Джеймс Камерън.

Сериалът, който не трябва да пропускате: Narcos, жестоката история на Пабло Ескобар