Официалният акаунт на HarmonyOS току-що обяви, че 65 устройства от каталога на Huawei и Honor имат възможност за софтуерен ъпдейт. Стабилната версия на новата операционна система на Huawei е налична за голям брой телефони и таблети, но само за техните китайски варианти, които идват с допълнителни предварително заредени приложения. 

Huawei обеща, че повече от 100 устройства ще имат възможност да направят прехода от Android към HarmonyOS 2.0, и е обнадеждаващо да видим, че почти 2/3 от тях вече са готови да получат стабилната версия. Важно е да отбележим, че в списъка влизат модели като Honor 20 и Honor View 20, които извън Китай се продават с достъп до Google Play Store.

Очакваме, че в началото на 2022 г. списъкът със съвместими устройства ще се разшири, включвайки по-стари модели като сериите Huawei Mate 10, Huawei Mate 9, Huawei P20 и Huawei Р10. Надяваме се, че междувременно ще имаме повече информация за това, какво да очакваме за глобалните версии на моделите на Huawei и Honor и кога те ще получат опция за преминаване към собствената операционна система на компанията.

Снимка: Huawei

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута