Драстичният редизайн на Skype, който Microsoft направи, не се котира добре. Ако искате доказателство за всенародния гняв, който потребителите изпитват към промените, достатъчно е просто да погледнете срива в оценките на приложението за Android и вече за iOS, където Skype дебютира преди две седмици.

Рейтингът се срина стабилно и в британския App Store приложението в момента има само една звезда. От другата страна на океана то се оценява с една и половина звезди, докато преди ъпдейта имаше три и половина. Подобно е положението и в други региони.

Дори в Google Play Store, където общата оценка се формира без значение от версиите, рейтингът на Skype падна заради многобройните оценки с една звезда от последните дни.

"Новият ъпдейт е най-набързо скалъпеното нещо, което съм виждал от доста време насам", казва един потребител. "Най-лошият Skype ъпдейт някога" и "Интерфейс, който изобщо не прилича на Skype" са други подобни мнения.

Microsoft преработи дизайна с идеята да акцентира върху кратките съобщения, емоджитата и добави опцията Highlight, която е много подобна на Snapchat. За сравнение други популярни приложения за съобщения като WhatsApp и Facebook Messenger продължават да се придържат към основния си вид, без да променят често и значително дизайна си.