Днес имаме няколко интересни слуха за Android M, които да споделим с вас, включително и за евентуалното вътрешно кодово име, както и за политиките за обновяване на Nexus устройствата.

Първо: кодовото име. Многобройните коментари, направени в изходните материали на AOSP (Android Open Source Project), са съотнесени на МНК-Dev клон и думата е, че МНК е съкращение от Macadamia Nut Cookie. Имайте предвид обаче, че това наименование много вероятно е просто вътрешен етикет и ще се промени в различно M-име преди официалното публично стартиране на Android M, която най-вероятно ще видим тази есен.

Говорейки за старта тази есен, това е времето, когато очакваме нов Nexus хардуер, и вторият слух за Android M сочи, че Google възнамерява да използва актуализацията, за да представи официална политика за правото на актуализация на Nexus устройствата.

Според поверителни сведения Google възнамерява да осигури на Nexus устройствата, гарантирани актуализации за две години и кръпки за сигурността в продължение на три години, считано от момента на излизане на устройството.

Този четвъртък и петък (28 и 29 май) ще се проведе Google I/O 2015 и тогава ще научим повече по темата. 

 

Прочетете още: 5 неща, които искаме да видим в Android M 

Тагове: