Google I/O ще се проведе на 28 и 29 май, а днес може би получихме още една причина, която ще направи конференцията още по-интересна. Спомняте ли си, че преди точно година софтуерният гигант представи Android L, която след това прерасна в Lollipop? Може би тази година ще станем свидетели на нещо подобно с Android M.

Днес излезе официалната програма на Google I/O, а сериозен интерес пробуди една от сесиите, наречена „Android за работа“. В описанието й съвсем ясно е упоменато, че сред основните теми ще бъде Android M и как новата версия на операционната система ще „въведе силата на Android във всяка работна среда“.

Да, вероятността в края на месеца да научим повече за следващия голям ъпдейт на Android е голяма, но не трябва да очакваме твърде много. Според Phonearena най-вероятно ще видим твърде малко от новата версия – не трябва да забравяме, че в момента Lollipop е на едва 10% от смартфоните с Android. И все пак – нямаме търпение да научим малко повече за версията, която към момента е известна просто като „M”. Какво ли ще бъде официалното й име? Може би Muffin или Marshmallow? Вие как мислите?

Разбрахте ли, че Android разработчиците ще могат да експериментират с различни цени на приложенията си? 

Тагове: