YouTube потребител с прякор Spanish Spoiler се занимава със създаването на видеоклипове, които обясняват предстоящите епизоди от хитовия сериал "Игра на тронове" и издават важни сюжетни тайни още преди да са били излъчени.

До момента точността, с която този тайнствен "търговец на спойлъри", както го определя Business Insider, успява да предвиди случващото се, е наистина стряскаща. Както може да предположите, това изобщо не се харесва на НВО, особено като се има предвид колко проблеми изтърпя телевизията, след като миналата година онлайн изтече голяма част от сезона още преди официалната поява на първия епизод.

Затова компанията започна един по един да сваля клиповете, оставяйки съобщение, че именно НВО е отговорна за това. Но тъй като това е интернет, в сайтове като Reddit и Free Folk незабавно се появиха копия от клиповете и обяснения на тяхното съдържание. Нещо повече, въпросният YouTube потребител дори бе поканен да участва в АМА серия. Това, което прави случая интересен, е, че всъщност няма нарушение на авторските права, тъй като клиповете не съдържат видео материал, а само разсъждения.

Виж още: Ето колко пари дължи правителството на Капитан Америка за военната му служба