Apple може да пусне първия си смартфон с цял безрамков екран през 2024 г., като iPhone 16 Pro е потенциално първото устройство на Apple, което разполага с Face ID под дисплея и предна камера под екрана, каза анализаторът Минг-Чи Куо в пост.

„Мисля, че истинският iPhone с цял екран ще се появи през 2024 г. iPhone моделите от висок клас през 2024 г. ще приемат предна камера под дисплея заедно с Face ID под дисплея. Условията на слаба осветеност са пагубни за качеството на предната камера, а ISP и алгоритъмът са от решаващо значение за подобряване на качеството.“

Коментарите на Куо се основават на предишната му прогноза, че iPhone с Touch ID под екрана вече не присъства в краткосрочните планове на Apple. Всъщност последният пост на Куо се свързва с предишен, в който той се съгласи с твърдението на анализатора на теча дисплей Рос Йънг, че Face ID под екрана идва на iPhone 16, докато Touch ID не.

В по-ранния си пост Куо предположи, че пътната карта на Apple за приемане на Face ID под дисплея през 2024 г. е „по-малко технически проблем“ и по-вероятно маркетингово решение, но последните му мисли по въпроса изглежда предполагат, че настоящите хардуерни и софтуерни ограничения може също да бъдат фактор, тъй като Apple работи за усъвършенстване на технологията под екрана.

Очаква се тазгодишните модели ‌‌iPhone‌‌‌ 14 от висок клас да загърбят типичния прорез, като го заменят с такъв във формата на хапче и камера с перфорация. Накъде ще отиде Apple оттам, не е ясно, но слухът през 2019 г. твърди, че Apple са изготвили прототип на поне един iPhone с екран от край до край, като вместо това сензорите за камера TrueDepth за Face ID са разположени в тънкия панел над дисплея.

Снимка: Unsplash

Виж още: Първите макети на iPhone 14 загатват за размерите на камерата и кейса

 

Тагове: