Apple не е точно известна със своите авангардни захранващи адаптери – на компанията отне години, за да прегърне галиевия нитрид (за текущия MacBook Pro) и често се придържа към основни 5 W адаптери за iPhone, докато зарядните устройства в кутията все още бяха реалност. Компанията обаче може да има желание да проучи „нова“ територия в това отношение.

9to5Mac и AppleInsider съобщават, че Apple накратко публикува документ за поддръжка за „35W Dual USB-C Port Power Adapter“ на своя уебсайт. Въпреки че този преглед не включва визуализация или много детайли, аксесоарът ще поддържа стандарта за бързо зареждане на USB Power Delivery.

Не е ясно дали зарядното ще използва GaN, или ще предлага някакви специални функции. Въпреки това 35 W предполага, че това ще бъде предназначено за мобилни устройства, а не за Mac. Можете да зареждате бързо iPhone 13 Pro Max (който поддържа до 27 W), като същевременно оставя достатъчно мощност за вашия Apple Watch или AirPods. Многопортовите зарядни устройства не са рядкост на пазара като решения на трети компании, но това може да е привлекателно, ако настоявате за официално решение.

Също така не е сигурно кога Apple може да пусне захранващия адаптер с два порта. Това не е вид продукт, който ще получи време на представяне на събитие като WWDC и няма гаранция, че ще дебютира в тандем с устройство с по-висок профил. Въпреки че този привиден пропуск може да намекне за предстоящо стартиране, този дебют може също толкова лесно да бъде чак след месеци.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита

 

Тагове: