Sharp анонсира новия Aquos R6 за японския пазар и той ни кара да мечтаем за повече модели, които компанията да предложи извън родината си. Sharp Aquos R6 е флагман със само една задна камера, но тя има огромен 1-инчов сензор. Това е най-големият сензор за камера, поставяна някога в смартфон, и е разработена съвместно с Leica, която е помогнала за всичко от дизайна на лещата до качеството на изображението. Сензорът позволява 20 МР снимки; до него има една светкавица и ToF сензор.

Огромният сензор върши чудесна работа при слаба светлина, засилва цветовата палитра и намалява цветовия шум спрямо практически всеки друг смартфон сензор на пазара.

Sharp Aquos R6 идва и с първия в света Pro Igzo OLED 6.67-инчов дисплей с динамична честота на опресняване между 1 и 240 Hz за перфектния баланс между пестене на батерията и гладкост на изображенията. Резолюцията е 2730х1260 пиксела.

Останалите характеристики на Sharp Aquos R6 включват 12 МР селфи камера, вграден в дисплея скенер за отпечатъци, 5000 mАh батерия, водо- и прахоустойчивост. Sharp Aquos R6 се предлага в черно и бяло и ще се продава от средата на юни, когато ще разберем и неговата цена.

Снимка: Sharp

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно