Google Play Store e очевидно най-популярният избор, когато става въпрос за сваляне на Android приложения, но една от по-известните алтернативи е Amazon Appstore. Всъщност той дори е мястото, откъдето може да се сдобиете с Android приложение за Windows 11.

За съжаление изглежда, че вече повече от месец след появата на Android 12 Amazon Appstore е тотално нефункционален по отношение на новата операционна система. По-точно потребителите от форума на Amazon се оплакват, че повечето (да не кажем всички) приложения, свалени от магазина на Amazon, не работят на устройства под Android 12.

Изглежда проблемът е свързан с DRM мерките на Amazon и се отнася както за безплатни, така и за платени приложения. Някои дори казват, че техният каталог от инсталирани приложения изобщо не се появява в Appstore приложението на Amazon. Това е разочароващо, предвид че бета-версии на Android 12 са налични за тест от месеци, но никой в Amazon явно не се е сетил да провери съвместимостта.

Amazon призна проблема и уточни, че той не се отнася за потребители на Amazon Fire или Fire TV устройства. За всички останали се работи по бърз фикс.

Снимка: Amazon

Виж още: Две поколения по-късно Android 10 все още е най-разпространената ревизия