Samsung вече обзаведе стилуса на Galaxy Note 9 с Bluetooth, а сега изглежда, че подготвя и камера зa "писалката". Нов патент разкрива версия на S-Pen с вградена камера, която позволява безжично да изпращате снимки до вашия телефон или таблет.

Не става въпрос за обикновена камера; подобреният стилус ще има оптично увеличение – функция, която повечето телефони днес пропускат, за да не са прекалено дебели. Разбира се, Samsung трябва да помисли и за личното пространство на потребителите, тъй като те няма да са особено доволни, ако някой тайно ги снима отблизо. От патента личи, че технологията е в експериментална фаза, и засега не се знае дали стилусът ще има една или няколко лещи. Сегашният S-Pen има бутон, с който може да активирате камерата на телефона, но бъдещата версия ще разшири обхвата и качеството на снимките. Предвиден е и бутон за увеличение, за да приближите изображението.

Всичко това е вълнуващо, но не се знае дали ще излезе от концептуалната фаза и ще достигне крайните потребители.

Samsung не е единствената компания, която работи по футуристичен стилус. През 2018 година Apple патентова нова версия на своя Pencil, която може да пише във въздуха. Наскоро пък видяхме по-малка версия на Classroom Pen на Microsoft за деца, както и стилуа Crayon на Logitech за новия iPad.