След поредица сигнали и оплаквания от потребителите на A1, които изпитват затруднения в използването на мобилните услуги на оператора в роуминг, компанията пусна официално изявление.

Причината за неудобството е проблем с мрежата на Vodafone. В съобщението се отбелязва, че затрудненията не са свързани с мрежата на А1 България, но поради факта, че Vodafone е основен роуминг партньор на A1 Group, това е засегнало голяма част от клиентите на българския оператор, които са били в чужбина. Работата по отстраняването е започнала веднага, след отбелязването на проблема и българските потребители в Гърция вече могат да използват роуминг нормално. Южната ни съседка е една от най-популярните дестинации за почивка по това време на годината и А1 България и A1 Group са съдействали на Vodafone за пускане на роуминг услугите първо в тази държава.

В Гърция мрежата на Vodafone вече работи нормално и клиентите на А1 могат да се свържат към нея, като е препоръчително да рестартират своето устройство. В случай, че се намират в друга държава, трябва да изберат мрежа, различна от тази на Vodafone, за да ползват роуминг услуги. Работата по пълното възстановяване на роуминг услугите продължава и А1 и неговите партньори се надяват в най-кратък срок те да заработят нормално. За повече информация можете да следите официалната страница на A1 България.