След месеци на спекулации и сериозен списък от млади и талантливи актьори от Disney официално обявиха Олдън Еренрайх като младия Хан Соло. Актьорът изгря с ролята си на Хоби Дойл в „Аве, Цезаре!“ на братя Коен, а сега му предстои едно истинско предизвикателство – да пресъздаде образа на младия Соло.

Още през месец май Collider излезе с информацията, че именно Еренрайх е избран за ролята, но тогава липсваше официално потвърждение от страна Disney. Новината беше разкрита по време на Star Wars Celebration в Лондон. 26-годишният актьор излезе на сцената заедно със звездата от „Силата се пробужда“ Джон Бойега, режисьорите на бъдещия филм за Хан Соло – Фил Лорд („Облачно с кюфтета“, „Как се запознах с майка ви“, „LEGO: Филмът“) и Крис Милър („Облачно с кюфтета“, „Как се запознах с майка ви“, „LEGO: Филмът“), както и режисьорът на излизащия през 2017 г. „Междузвездни войни: Епизод VIII” Райън Джонсън („Looper: Убиец във времето“). Към тях се присъединиха и Кери Фишър и Марк Хамил. Милър и Лорд споделиха, че Олдън Еренрайх е първият актьор, чието прослушване са гледали измежду 3000 записа, и че във филма за Хан Соло ще участва голяма част от екипа на „Епизод VIII” и “Rogue One: История от Междузвездни войни“.

По време на събитието бяха показани и първите задкулисни кадри от „Rogue One: История от Междузвездни войни”, а от екипа зад лентата потвърдиха, че във филма ще участва и Дарт Вейдър.

 

 

От Disney планират поредица от филми, посветени на различни персонажи от вселената на „Междузвездни войни“. Освен „Rogue One: История от Междузвездни войни” и историята на младия Хан Соло, очакваме лента, посветена на Боба Фет.

Скоро ще може да докоснете Дарт Вейдър в новия VR филм на Lucasfilm 

Тагове: