Дългоочакваната адаптация на популярната масова онлайн ролева игра Warcraft за голям екран може и да не спечели "Оскар", но дебютът ѝ на огромния китайски пазар се оказа изненадващо успешен и дори вече се заговори за продължение.

Само за един ден по китайските кина лентата изкара около 47 милиона долара по данни на Forbes. За сравнение глобален хит като "Междузвездни войни: Силата се пробужда" дебютира с приходи от 32 милиона долара за един ден в Китай.

Интересно е, че в Съединените щати Warcraft се представя доста по-скромно и там продажбите на билети възлизат на 25 милиона долара. По този начин киноадаптацията на MMORPG-то върви по пътя на "Терминатор: Генезис", който се провали в САЩ, но събра над 400 милиона долара в световен мащаб, половината от които дойдоха именно от Китай.

Филмът по играта на Blizzard дебютира добре и във Великобритания, където изпревари по приходи новия „Костенурките нинджа: На светло“, печелейки 3.6 милиона лири. За сравнение филмовата адаптация по друга игра - Hitman: Agent 47 - изкара едва 961 000 лири при премиерата си на Острова.Виж още: Звезда от "Междузвездни войни" ще бъде в главната роля в "Огненият пръстен 2"