Въпреки че не е известно име в OLED сектора, компанията Emagin изглежда е привлякла вниманието на няколко технологични гиганта със своите планове в сферата на виртуалната (VR) и смесена реалност (AR). Emagin произвежда OLED микродисплеи, които се използват в медицината, промишлеността и военното дело. Сега обаче компанията се насочва към потребителската технология и закономерно привлича инвестиции от някои от най-големите имена. В Emagin са инвестирали десет милиона долара компании като Apple, LG и Valve. Според Road to VR целта е формиране на коалиция, която да създаде достатъчно голямо търсене на продукцията на Emagin, за да се даде шанс на компанията да започне да произвежда по-големи количества от дисплеите.

OLED микродисплеят на Emagin предлага резолюция от 2048х2048, който, свързан с потребителски VR шлем, ще повиши значително качеството на картината и ще премахне някои от сегашните несъвършенства на този тип устройства.

Apple, LG и Valve са сформирали партньорство, чиято задача е да осигури достатъчно търсене, така че Emagin да постигне реализация на своята първоначална продукция на добра цена.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Samsung пренаписва историята с чудовищен 219-инчов телевизор

500 | 15.01.2019
Още от Tech

Тъжно. Windows 7 има още една година живот

273 | 15.01.2019