Не стига че колоезденето и сега изглежда като доста футуристичен спорт, вече има и нов аксесоар, който допълва тази представа, пише Tech Radar. Високотехнологичните умни очила Solos в момента се тестват от велопрофесионалисти, но скоро ще бъдат достъпни и за широката публика.
 
Проектирани специално за колоездене, умните очила помагат на отбора по колоездене на САЩ в подготовката за предстоящите олимпиада в Рио. Но не само олимпийците си падат по интелигентните джаджи – в Kickstarter в момента тече кампания за финансирането им, като се очаква първите бройки да бъдат пуснати на пазара през октомври тази година.

Наподобяващи Google Glass, тези нови очила на Solos използват оптичен дисплей за наслагване на информация пред очите на велосипедиста, докато кара - като сърдечна честота, скорост, разстояние и надморска височина.

Очилата също могат да проследят данни в специално приложение за смартфони, както и да синхронизират информация с други програми като MapMyRide, Strava и TrainingPeak.

Друга характеристика, по която си приличат с Google Glass, е цената. Макар и не толкова скъпи, чифт Solos ще се продават за 500 щатски долара – предложение, направено по-привлекателно от 50-процентовата отстъпка за първите 200 “поддръжници”, които се регистрират в Kickstarter, но все пак доста скъпо за чифт очила, които функционират само когато караме.

Виж още: GPebble 2 и Pebble Time 2 са тук с нов софтуер и вграден пулсомер