Едно от основните оплаквания при умните часовници е свързано с липсата на достатъчно голям екран и ограничената им полезност като цяло, но това е една критика, която трудно можем да отправим към новия Asu Cast One и вградения му проектор, пише Tech Radar.

Освен че е по-голям от стандартните часовници, идващият от Китай Asu Cast One има проектор, който прожектира видео върху ръката ви или направо върху стена, като дори се предлага със специална стойка, на която да го поставите. Проекторът е с резолюция 720р и може да прожектира видео на разстояние до два метра. Така може да си устроите прожекция на филм на стена или платно или пък да извадите карта с навигация направо на ръката си или на предното стъкло на колата.

Останалите технически параметри включват 1.2 GHz четириядрен процесор Snapdragon 400, 768 MB RAM памет и 4 GB място за съхранение, както и 740 mAh батерия, която е почти два пъти по-голяма от срещаните при повечето умни часовници. Цената на джаджата е 455 долара и засега може да се сдобиете с нея само ако я поръчате от Китай.

Виж още: Fitbit доминира носимите джаджи, Xiaomi изпревари Apple за второто място