Акцентирайки върху добрите технически параметри и достъпната цена, както и ограничените продажби чрез покана, OnePlus успя да се наложи като една от най-находчивите нови компании на мобилния пазар. А най-актуалният ѝ маркетингов ход за пореден път доказва сериозните намерения на китайския производител.

Оказва се, че OnePlus е платила доста сериозна сума, за да получат нейните телефони трайно присъствие в новия сезон на хитовия тв сериал House of Cards.

Наблюдателни зрители вече забелязаха, че няколко от героите на популярната политическа драма на Netflix ползват OnePlus One, OnePlus 2 и OnePlus X на екрана. Специално Робин Райт в ролята ѝ на първата дама Клер Ъндърууд държи в ръка оригиналния OnePlus One. Интересно е, че единственият от по-известните персонажи, който не посяга към телефон OnePlus, е самият президент Франк Ъндърууд. Героят на Кевин Спейси се придържа към своето BlackBerry през всичките 13 епизода от сезона.

Според информация от китайската социална мрежа Weibo OnePlus е платила над 300 000 долара, за да бъдат показвани нейните модели в сериала.

"За нас това е повече от маркетинг, това е нашият подарък за феновете ни", коментира преди време политиката на компанията нейният изпълнителен директор Карл Пей.Виж още: Huawei P9 излиза на 6 април, твърди Evan Blass