OnePlus 10 Pro беше обявен наскоро в Китай, идвайки със същия вид спецификации от висок клас, които очакваме от OnePlus до този момент. Но останалите очаквани устройства от серията 10 не се появиха и течовете за тях не бяха толкова чести съвсем доскоро. Наследник на OnePlus 9R и 9RT може също да се появи под формата на OnePlus 10R и според новия слух той може да има изненадващ удар в производителността - с голям обрат.

Нов доклад на Android Central казва, че устройството ще се предлага с чипсета MediaTek Dimensity 9000. Това е важно по няколко причини. Този чипсет е първият истински флагмански чип на MediaTek, а спецификациите и ранните бенчмаркове показват, че може да бъде в същата сфера на сурова мощност като Snapdragon 8 Gen 1, захранващ OnePlus 10 Pro. За разлика от това миналогодишният OnePlus 9R разполагаше с по-нисък клас Snapdragon 870 - макар че това все още е много способен чип, той беше по-назад от водещия Snapdragon 888 по отношение на производителността.

Второ, това ще бъде първият път, когато телефон от по-висок клас на OnePlus ще използва чипсет на MediaTek вместо Qualcomm. Телефоните на компанията, които не са от номерирана серия Nord, винаги са използвали изключително Snapdragon през тези години и всъщност за първи път китайците внедриха MediaTek в миналогодишния OnePlus Nord 2.

Предишен противоречив доклад твърдеше, че захранваният от MediaTek модел в гамата ще бъде OnePlus 10, а не 10R и дори стигна дотам, че твърди, че 10R изобщо няма да види бял свят. На този ранен етап не е необичайно да видите противоречиви доклади, когато разликата се свежда до нещо толкова малко като една буква в името на модела, но не забравяйте да приемете всичко това със задължителната щипка недоверие, докато обемът на течовете се увеличи и повече източници са съгласни. Ако това наистина се случи, Android Central твърди, че OnePlus 10R ще стартира в Китай и Индия приблизително по същото време, когато другите телефони от гамата се представят в световен мащаб.

Снимка: OnePlus

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: