OnePlus и Орро ще направят това да ги различавате още по-трудно, защото, след като работиха заедно известно време, двете марки ще се слеят, като OnePlus ще се превърне в дъщерна марка на Орро. И двете компании всъщност са собственост на китайския конгломерат ВВК Electronics, така че този ход е преди всичко за окрупняване на ресурсите и формализиране на тяхната връзка.

Основателите на OnePlus Пийт Лау и Каръл Пей преди това работиха заедно именно в Орро и Лау, който е изпълнителен директор на OnePlus, вече повече от година беше на ръководна длъжност и в Орро.  

Въпреки че OnePlus сега е под шапката на Орро, дъщерната компания ще се управлява независимо, ще произвежда собствени продукти и ще организира собствени събития. Освен това новата роля ще позволи на OnePlus да пуска по-бързи и по-стабилни софтуер ъпдейти.

OnePlus пусна своя първи умен часовник OnePlus Watch по-рано тази година и той не се прие добре, което накара компанията да обещае поредица от ъпдейти, за да го подобри. Наличието на повече ресурси вероятно ще помогне тези ъпдейти да дойдат по-бързо и новината ще бъде приветствана от много собственици на часовника. Тази седмица OnePlus обяви най-новия си 5G телефон – OnePlus Nord N200, който струва 240 долара.   

Снимка: Android Authority

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

Тагове: