След като предизвика сензация на смартфон пазара, OnePlus все по-сериозно гледа към първия си умен телевизор. Той ще се нарича просто OnePlus TV и трябва да излезе през септември. Сега вече знаем първите технически подробности за продукта, споделени от индийското подразделение на OnePlus.

От тях става ясно, че телевизорът ще използва 55-инчов QLED панел. Слуховете досега твърдяха, че телевизорът ще има диагонал между 43 и 75 инча, така че новата информация на теория не отхвърля и други варианти, но поне знаем, че един от тях ще е с 55 инча диагонал. Доста вероятно е OnePlus да пусне 77-инчов модел за САЩ и Китай. И в двата случая операционната система ще бъде Android.

QLED е пазарният термин на Samsung за dotLED технология на дисплея – тя няма нищо общо с OLED въпреки сходното име. QLED панелите разчитат на LED подсветка за разлика от OLED, където всеки отделен пиксел излъчва собствена светлина. Ето защо качеството на изображението на QLED телевизора - особено при HDR - до голяма степен зависи от ефективността на подсветката.     

С други думи не можем да кажем много за OnePlus TV, докато не го видим, което прави чакането още по-вълнуващо.

Виж още: Samsung удря спирачки на LCD телевизорите. Насочва се към OLED

Тагове: