Според статистическо изследване на маркетинговата агенция TrendForce падащите с бесни скорости цени на 65-инчовите телевизори са превърнали въпросния размер приемници в най-популярни сред американските потребители.

По данни на компанията цената на 65-инчовите модели е паднала с около 25% през 2019 година, докато тази на 55-инчовите им побратими е останала на котата си от 2018 година.

Прочети още: Sony със сериозен кандидат за шампион при слушалките джобен размер

Това е основната причина 65-инчовите телевизори да са предпочитани за американските семейства. Любопитен факт е, че и приемниците, използвани в спалните на американците също скачат – до впечатляващите 50 инча. Знаем, че назоваването на инчове в спалнята е по-специфична тема, но в случая говорим за чиста статистика.

Та, според TrendForce основната причина за подобрен тренд е търговската война между САЩ и Китай. Именно заради нейното наличие производителите на телевизори са се презаредили със стока, която, за да продадат всевъзможно най-бързо, ще трябва да върви и със значително намаляване на цената към крайни потребители.

Не разполагаме с конкретна информация за родния пазар, но не може да не отбележим, че цените на 65-инчовите приемници от нисък и среден клас започват да стават все по-достъпни.