Днес стана ясно, че компанията Ouya, чието дело е едноименната Android конзола (нашето видео ревю тук и година по-късно тук), е получила финансиране от китайския електронен гигант Alibaba в размер на 10 милиона щатски долара, според информация на The ​​Wall Street Journal.

Миналата година Xiaomi добави софтуерната платформа Ouya Everywhere в своите set-top телевизионни приставки, а сега очевидно и Alibaba търси начин да направи подобно нещо.

Главният изпълнителен директор на OUYA Жулие Ърман не е потвърдилa, нито е отреклa доклада, но казва следното пред колегите ни от Engadget:

"Работим с партньори, за да доставим нашата платформа и игрални библиотеки до техните устройствата (Ouya Everywhere). Работим с MadCatz в САЩ и с Xiaomi в Китай. Има редица неща, които са причина да се съсредоточим извън САЩ, защото там е мястото, където ние виждаме най-голяма възможност за растеж. Понякога новите пазари прескачат установените - това може би е един от тези случаи.

Като притежатели на най-голямата независима Android игрална библиотека за телевизори, ние си партнираме с всеки, който иска да допринесе с творческо съдържание, за да се играят игри на телевизорите".

Със своите финансови и логистични възможности Alibaba има възможността да донесе Ouya Everywhere наистина навсякъде.

Прочетете още: Всички OUYA игри срещу 60 долара на година

Тагове: