Подрастващи в цяла България ще имат възможност да се обучават на над 200 нови компютъра, които ще бъдат дарени на 11 български училища до края на годината. Ученици от областите Враца, Кърджали, Монтана, Стара Загора и Хасково ще имат възможност да се възползват, използвайки специално създадени за образователни цели лаптопи Acer. Така за избраните училища ще се осигури по-добре оборудвана техническа база.

Жестът е на Paysafe България - отличена наскоро от „Капитал 100“ за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г., тя ще направи дарение, чиято стойност възлиза на 100 хил. лева. Инициативата е част от програма за дигитално приобщаване, която цели да подпомогне образованието и живота на младите.

Дарението е поредната инициатива, чрез която компанията инвестира в младите таланти. Paysafe България предлага също шестмесечен платен стаж за начинаещи софтуерни инженери. Програмата е насочена към млади хора, които имат желание да се развиват в сферата на технологиите, и предлага интензивно обучение за придобиване на необходимите умения.

София е най-големият офис на глобалната компания Paysafe и ще продължи да бъде много важен развоен, технологичен и оперативен център. Освен това бе обявен за един от най-популярните офиси в света за 2016 г. – седмо място според класацията на Office Snapshots, водещо онлайн издание за офис дизайн. Paysafe България се създава в резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г.

Тагове: